Duinentrail Schoorl

Ik had er totaal niet voor getraind dus leek het mij wel leuk om mee te doen.    

Donderdag, ruim een week geleden, kreeg ik de vraag of ik zin had om aan de duinentrail 17 km  in Schoorl mee te doen. De vraag kwam van een kennis die zich had ingeschreven maar niet mee kon doen. Ik had er totaal niet voor getraind dus leek het mij wel leuk om mee te doen. Meelopen en met plezier uitlopen zonder enige tijdsdruk.   De laatste keer dat ik aan een loopevenement heb meegedaan is de veluwezoomtrail geweest 3 jaar geleden.  Toen liep ik de 30 km. Nou ja, iets meer omdat ik drie keer verkeerd liep.  Of ik nu 17 km zou lopen moest ik bij de finish dus nog maar zien 😀 .

Zondag 29 oktober vertrokken we s’morgens vroeg met z’n vijfen naar Schoorl. Ik zou met Sigrid de 17 lopen en de andere drie de 10 km. De weersverwachting was goed. Ik hoorde dat sommigen het lekker trailweer  noemden. Zon, af en toe een regenbui en een pittige wind. Nog even twee koppen koffie en op naar de start. Ik had begrepen dat na een paar honderd meter er een lange trap zou komen. Uit ervaring weet ik dat het dan stilstaan en heel langzaam de trap opgaan word. Ik had daar mijn oplossing voor bedacht. Gewoon heel langzaam starten zodat de meesten al aan de trap begonnen zijn voor ik daar aankwam. Dat ging in de praktijk ook prima. Ik liep met loopmaatje Sigrid achteraan in een tempo waarin de begeleidende fietsers bijna omvielen, maar wij konden wel gelijk doorlopen de trap op. Omdat wij geen tijdsdruk hadden liepen we heerlijk in praat tempo. En praten hebben we gedaan. De hele weg lang. De organistie had een prachtig parcours uitgezet over bospaden, zandpaden en de bijbehorende heuvels. Ook was er voor een verzorginspost gezorgd. Daar hebben we nog een paar minuten stilgestaan om van de lekkernijen te genieten en de bidons te vullen.  Na ruim twee uur hoorde ik een doedelzakspeler en Sigrid wist te vertellen dat die boven op de zandheuvel stond alwaar je je naar beneden laat storten de finish over.  2:12 uur na de start kwamen wij over de finish. Een mooie loopervaring rijker. Organistie bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s