Na het werk

Het lichaam voelde moe en stram. Het was maar goed dat de schemer was ingevallen, want voor mijn gevoel liep ik voor geen meter en zag het er niet uit. Het was meer sjokken. Vroeger had je het nog over joggen, maar wat ik hier liet zien haalde het niet daarbij.

Vanmorgen was ik om 04:45 uur opgestaan, omdat ik om 07:00 uur moest beginnen. Ik heb nooit zo’n zin om mij te haasten dus sta ik wat vroeger op. Rustig ontbijten, de krant op de tablet lezen, katten eten geven, brood smeren , wassen en nog wat meer en voor je het weet gaat het richting 06:00uur en stap ik op de fiets naar het station om de trein naar Leiden te nemen. Op mijn werk zit ik de hele dag binnen ( loop ook wel wat ) en zie sporadisch wat daglicht. Sommige dagen zijn rustig en andere druk. Vandaag was zo’n drukke dag. Uitgeblust in de trein naar huis en daar wil ik dan het liefst op de bank ploffen.

Sjokken was ik dus aan het doen. Thuisgekomen had ik eigenlijk geen zin om te gaan hardlopen, maar ik weet dat ik mij erna beter voel. Dus hardloopkleding aan en gaan. Na een paar honderd meter was het sjokken overgegaan in joggen en ik weet dat na een kilometer of twee het lijf wakker wordt. De spieren worden soepeler. De tred wordt lichter en het tempo gaat ook wat omhoog. Wel uitkijken, want de tempotraining had ik gister gedaan. Onderweg kwam ik nog wat loopmaatje tegen , hoorde de koeien vrolijk boe roepen in de stal en hondenuitlaters zeiden me gedag.

Bij aanvang van dit loopje had ik er absoluut geen zin in, maar ik ben blij dat ik het wel gedaan heb. Nu voel ik mij weer fit en heb weer energie om wat te gaan doen ( zoals dit blogje schrijven ).

Een gedachte over “Na het werk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s