Trappetje

De inhoud van de karretjes rammelde zachtjes toen wij ze de lift uitduwden en door de gang naar onze eerste afdeling liepen. Dit was zondagmorgen. Ik had een weekenddienst wat inhoud van 08:00 uur tot 12:00 uur werken. Een zondagse duurloop zat er dus niet in. Ja maar, hoor ik sommigen denken, je kunt toch ook s’middags lopen. Dat zou inderdaad kunnen , maar voor mij is het iets van de ochtend waarbij wel eventueel een uitloop nar de middag mogelijk is. Dat laatste is echter zelden voorgekomen, want als de duurloop langer wordt begin ik gewoon eerder. Het is ook wel voorgekomen dat ik met loopmaatjes tussendoor koffie ben gaan drinken ( met soms iets lekkers ) en dan ben doorgelopen tot in de middag. Aan dit laatste bewaar ik dan weer goede herinneringen en moet dat vaker gaan doen.

Nou wil het geval dat ik vorige week een lange duurloop van 35 km had gelopen dus een weekje overslaan zou geen punt zijn en het naar mijn bescheiden mening zelfs goed zou zijn om een weekje over te slaan. Helemaal niet lopen dit weekend vond ik ook geen optie, maar had nog geen plan. Het mooie van geen plan hebben is dat je open staat voor ingevingen en die komen dan ook altijd.

Vrijdag had ik een 9 km loopje gedaan in een voor mij rustig tempo van 5:30 min/km. In dit loopje doe ik ook een klein rondje van 2 km 2 keer en gedurende dit rondje kwam ik een loopster 3 keer tegen en de ingeving kwam boven. 3 x 3 = 9. Ik zou er een 9 km driedaagse van gaan maken. Vrijdag, zaterdag en zondag deze 9 km en elke dag iets sneller. Klaar. Nou alleen nog even de uitvoering.

Vrijdag liep ik dus 5:30 min/ km en zaterdag moest het dus iets sneller gaan. Ik had nog niet in mijn hoofd hoeveel sneller, maar tijdens het lopen was ik als vanzelf in een mooie tempo gekomen van zo’n 5:00 min/km ( 12 km/uur) Een halve minuut sneller als de dag ervoor. Hieruit kwam natuurlijk vanzelf het tempo van zondag, namelijk 4:30 min/km Ik had een mooi trappetje gelopen.

Zo was dus eigenlijk uit het niets een mooi trainingsblokje ontstaan dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s