Improviseren

Het water had plaatsgemaakt voor strand. Mooi om eens te gaan kijken of er ook op te lopen viel.

Ik ben op vakantie in het Noorden van Ierland en natuurlijk zijn de loopschoenen mee. Niet dat ik moet lopen, maar omdat ik het leuk vind om te gaan hardlopen tijdens vakantie. Het leuke zit hem erin dat ik in volledig onbekende gebieden ben en ik dit een leuke manier vind om de omgeving te bekijken en zo heerlijk kan ( moet ) improviseren met trainingsvormen. De één improviseert met bijvoorbeeld muziek ik doe dat met hardlopen.

Zo was ik een paar dagen geleden in Belfast en had gezien dat vlakbij het hotel de Botanische Tuinen waren met een park. Ik daar s’morgens , 07:00 uur, naartoe en eerst een verkenningsrondje gelopen. Zag ik twee paden van 150 m met daar een bloemenstrook tussen. Kon ik mooi een versnellingsloop heen en weer doen met een 200m grasveldlusje als pauze. Dit 5 x gedaan. Afgesloten met met nog een rustig rondje park genietend van de bloemenperken en eekhoorntjes die er rond liepen. Een leuke training van ruim 6 km. Toen ik de volgende ochtend weer in het park liep was er herkenning , want een voetganger zei ” Hello, you again ? ” Ik maakte een kort praatje met hem en we wensten elkaar een goede dag.

Later in de week was ik in Dunfanaghy . Een klein plaatsje aan de kust in Noordwest Ierland. s’Avonds zag ik dat de baai vol met water stond en had geen flauw idee of dit de volgende ochtend ook het geval was, want ik had ook foto’s gezien met strand. De volgende ochtend vroeg mijn hardloopkloffie aangedaan en naar buiten. Ik had nog geen flauw idee wat ik kon doen. Ja, hardlopen, maar waar , hoe en hoelang. Ik had nog geen idee. Zag ik opeens dat het water verdwenen was en dat er een strand lag. Niet zomaar een strookje , maar een een vlakte. Ik zou zelfs naar de andere kant van de baai kunnen lopen. Later was ik blij dat ik dat niet gedaan had want een half uur later had een strook water de terugkeer verspert. Wat ik wel deed was gewoon heerlijk kriskras over de zandvlakte lopen en aan het eind kon ik ook nog onverwacht het hoekje om want daar lag ook nog een verrassend stukje strand. Een aantal vogels waren zo verbaasd over mijn verschijning dat ze vergaten weg te vliegen. Aan het eind nog 5 keer een versnelling van 100m gedaan en had ik weer een leuke training gedaan waarvan ik drie kwartier daarvoor nog geen benul had.

Ben benieuwd wat voor trainingen ik deze Ierland vakantie nog ga doen. Vast nog een aantal heel verrassende.

Een gedachte over “Improviseren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s