100

Nog één keer de kuiten pesten. Het bordje van 10% helling zie ik al verschijnen. We hebben er al wat stijgingen opzitten en iedere keer denk ik dat het de laatste is, wat dan weer net niet het geval is. Echter één ding weet ik wel, dit is mijn laatste dagelijkse 6,6 km hardlooprondje. Nummer 100. Als ik straks aan de koffietafel zit heb ik er 100 dagen opzitten waarop ik elke dag 6,6 km heb hardgelopen.

Vanmorgen vroeg de hardloopspullen gepakt en op weg gegaan naar Station Overveen. Hier had ik met loopmaatjes afgesproken. Zij hadden het plan opgevat om met mijn laatste 6,6 km mee te lopen. Een aanbod dat ik met beide armen omarmde. Gisteravond nog even op afstandsmeten.nl gekeken naar een 6,6 km route en of het zo moest zijn, een rondje dat ik vroeger vaker liep was met een klein lusje eraan 6,6 km. Verdwalen kon dus niet. Het was ook een waardig laatste rondje, over het Kopje van Bloemendaal.

We begonnen heel rustig en dan bedoel ik ook heel rustig. Ik hoorde iemand zeggen, dit tempo is best moeilijk. Al gauw liepen drie van ons een stukje voor. Ik weet niet of het toeval was , maar het waren wel de drie vrouwen van het groepje. Langzaam ging het tempo iets omhoog, maar al snel zakte het ook weer af want we begonnen aan de klim van het kopje. Boven gekomen liepen we gezellig pratend door. Af en toe een stukje naar beneden en af en toe een stukje omhoog. Het tempo hielden we laag zodat iedereen mee kon blijven lopen. Na afloop bleek het gemiddelde tempo 8,5 km/uur te zijn.

Dan breekt toch een spannend moment aan, nog 600 meter. Elke 100 meter telden we af en de laatste 100 elke 10 meter. 6,6 km. Klaar. Een applaus van mijn loopmaatjes kwam over mij heen. Een high five mag nog niet , maar complimentjes en bedankjes wel. Die werden dan ook rijkelijk uitgedeeld. Ik ontving de complimentjes en ik bedankte mijn loopmaatjes voor deze mooie afsluitende dagelijkse 6,6 km loop.

Na afloop was er weer een gezellige koffietafel.

In de blog van volgende week ga ik terugkijken op deze 100 dagen. Voor nu iedereen bedankt die mij op social media heeft gevolgd en voor alle reacties die ik tijdens en vandaag na afloop van mijn hardlooprondje heb mogen ontvangen.

2 gedachten over “100

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s