Restart

Het was weer genieten deze week. De hardloopschoenen mochten weer aan om mijn rondje te lopen. Na 4 weken niet gelopen te hebben kon ik afgelopen maandag een restart maken. ik had er ongelooflijk veel zin in en moest uitkijken dat ik niet zoals een koe die na de hele winter op stal te hebben gestaan , de wei invliegt.

Ik moest van mijzelf dus rustig aan beginnen. Zou ik veel van mijn conditie ingeleverd hebben en hoe zouden mijn spieren zich houden en dan met name mijn kuitspieren, want als ik wel eens van een spier last heb dan is het mijn kuitspier. Dus beginnen in rollator tempo. Het was ook wel een goed moment om weer eens op hartslag te gaan lopen met behulp van mijn apple watch. Ik had voor nu als bovengrens een hartslag van 128 gesteld. Dat is 80% van mijn maximale hartslag. Ik had het vermoeden dat ik toch wel op mijn conditie ingeleverd had en al bij een rustige dribblepas hier op zou zitten. Schoenen aan en gaan.

Ik begon dus heel rustig en tot mijn toch wel enigszinse verbazing bleef mijn hartslag laag en hiermee bedoel ik rond de 115. Het was heerlijk loopweer en ik ging mijn vertrouwde rondje lopen van zo’n 7 km. Het was gewoon weer genieten. Ik voelde helemaal niet de behoefte om sneller te gaan. Ergens halverwege kwam ik een bekende tegen en ben even gestopt om een praatje te maken. Hij laat altijd twee hondjes uit daar in het park en het was hem opgevallen dat hij mij al een tijdje niet had gezien. Nadat we bijgepraat hadden vervolgden we beiden onze weg. Tegen het einde voelde ik even de verleiding om er een klein rondje aan te plakken omdat het zo goed ging, maar gelukkig was het verstand sterker dan de verleiding en ronde ik het af zoals ik van te voren bedacht had. Blij en voldaan stak ik 45 minuten later de sleutel in de deur van mijn appartement.

Na deze eerste loop heb ik deze week nog twee keer gelopen. De tweede keer ook zo rustig en de derde keer halverwege het tempo iets opgevoerd, waarbij de hartslag opliep naar 135. Komende week wil ik ook weer drie keer lopen . Twee keer rustig en één keer mag daar een licht versnelling inzitten. `ik heb er weer helemaal zin in. De restart is goed verlopen

Oh ja, door het traplopen heb ik een streep gezet. Hiermee bedoel ik niet het functionele traplopen omdat ik op een bepaalde verdieping moet zijn, maar het extra traplopen om mijn conditie op pijl te houden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s