Streep erdoor

Ik had net mijn eerste stappen buiten gezet op weg naar de bakker om een paar croissantjes te halen voor het ontbijt toen ik ze zag. Die glinsterende vlakken op de stoep waarin het licht van de lantaarnpaal weerkaatst werd. Gisteren waren ze er ook en dat heb ik geweten. Ik was op weg naar mijn werk en voordat ik er erg in had lag ik op mijn snuit. Behalve een licht gevoelige heup had ik daar verder niets van op gelopen, maar het was wel een waarschuwing. Met die waarschuwing in mijn hoofd besloot ik vanmorgen om de hardloopschoenen rust te gunnen en een streep door mijn hardlooptraining te halen. Niet alleen door de training van vanmorgen, maar naar de weersverwachting kijkende ook gelijk door de training van morgen.

Hardlopen durfde ik dus niet aan, maar een wandeling wilde ik wel proberen. Ik besloot het rondje dat ik normaal hardloop te gaan wandelen. Het voordeel van wandelen is dat het wat langzamer gaat en ik rustig kan kijken waar het glad is en er dan omheen lopen. Een paar schoenen met stevig profiel aangetrokken en gaan. Na een kilometer kreeg ik al de bevestiging dat ik een goede keuze gemaakt had om de hardloopschoenen thuis te laten, want ik zag een hardlopen onderuit gaan. Gelukkig mankeerde hij, naar eigen zeggen, niets. Misschien ben ik ook wat voorzichtiger geworden door mijn leeftijd. Ben net de 60 gepasseerd en dan schijn je toch wat eerder iets te kunnen breken. Heb dat nog niet ervaren en wil dat zo houden.

De hardlooptraining van vanmorgen is niet het enige waar ik een streep doorheen heb gehaald. Dit heb ik ook gedaan de wintermarathon Leeuwarden van volgende week. De knie waar ik enige blogs geleden over heb geschreven is hersteld, maar ik heb hem nog niet kunnen testen tijdens een lange duurloop. Als deze marathon voor mij heel belangrijk was geweest had ik misschien nog gedacht van laat ik het proberen, maar dat is niet het geval. Ik heb zeker geen streep gezet door het lopen van een marathon en ga straks eens lekker in de diverse loopagenda’s rondneuzen naar een leuke kleinschalige marathon volgend voorjaar.

Dit is de laatste blog van dit jaar. Ik wens iedereen fijne feestdagen en een gezond 2023.

Een gedachte over “Streep erdoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s