Over mij

Mijn naam is Henny Tiben en ben van bouwjaar 1961. Dit is een weblog over hardlopen en wil het hier dan ook alleen hebben over mijn hardloop carrière. Tot 1983 heb ik vele sporten gedaan, waaronder voetbal en tennis. Toen ik in 1983 in de marathon van Amersfoort na 3:33 uur meer dood dan levend over de finish kwam leek het mij zinvol om lid te worden van een atletiekvereniging. Dit werd av Hermes in Utrecht. Eerst bij de lange afstandsgroep, maar al snel zag een trainer in mij een 400 meter loper en voor ik het wist liep ik competitie wedstrijden 400m. Verhuizing en ander werk brachten mij in 1987 naar Haarlem en werd daar lid van av Haarlem. Dit lidmaatschap heeft ongeveer een jaar geduurd. Begin jaren 2000 werd ik lid werd van KAV Holland. In de tussenliggende tijd ben ik wel blijven lopen en heb regelmatig wegwedstrijden gelopen van 10 km t/m de marathon. Al snel werd ik gevraagd om training te geven en de opleiding trainer loopgroepen te gaan doen. Dit heb ik gedaan en een jaar later de opleiding trainer Coach B bij de knau. Daarna menig bijscholingen en een weekendclinic Pose Running van Nicolas Romanov en een clinic Chirunning. Uit  al mijn opleidingen en loopervaring heb ik ondertussen mijn eigen HT Runningtechniek ontwikkeld.

Ondertussen ben ik mij ook gaan bezig houden met  ultralopen. Heb deelgenomen aan oa de zestig van Texel, 50 van Gouda, meerdere 6 uur lopen en 50+ km trails. Daarnaast ben ik aan het experimenteren gegaan met het lopen op minimalistische schoenen. Ik heb gekozen voor de fivefingers en hier ook een marathon op gelopen. Van het lopen op minimalistische schoenen ben ik weer afgestapt.

 

3 gedachten over “Over mij

  1. Pingback: Hardloopplan | HT Runner

  2. Hoi Henny, leuk om je ervaringen te lezen. 3:33 uur over de marathon doen is voor mij vast niet meer haalbaar. Ik ben na een lange stop net weer begonnen met hardlopen en begin het weer rustig op te bouwen. Dit is voor mij ook een reden geweest om ook een site/ blog te beginnen. Door het bijhouden van mijn trainingen heb ik een extra stok af te de deur.
    Ik vind het knap dat je van die ultralopen loopt, de marathon is voor mij echt de max.
    Succes met je trainingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s