Weekmarathon

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging?

Van maandag 2 september t/m zondag 8 september ga ik weer een weekmarathon lopen. Lijkt het je leuk om mee te doen lees dan de informatie hieronder.

Wat houd een weekmarathon in?
De marathon is 42 km. Een week bestaat uit 7 dagen en als je elke dag 6 km hardloopt kom je op 42 km en heb je een weekmarathon gelopen.

Hoe ben ik hierop gekomen?
Laatst moest ik tijdens een duurloop denken aan een opmerking van een collega jaren geleden. Ik had de marathon van Amsterdam gelopen en later vroeg die collega hoeveel dagen ik daarover had gedaan. Het lijkt een vreemde vraag , maar dat is het volgens mij niet. 42 km is best een heel eind en waarom zou je daar niet een paar dagen over doen. Het was maandag en het rondje dat ik op dat moment liep was 6 km. Als ik dat 7 dagen achter elkaar zou lopen had ik de marathonafstand erop zitten. Daarnaast het ik een mooie motivatie om elke dag naar buiten te gaan en te bewegen. De weekmarathon was geboren.

Hoe doe je mee?
Als je het leuk vindt om mee te doen, alleen of met loopmaatje(s), dan is deelname heel eenvoudig. Zoek een rondje van 6 km (of 3 km dat twee keer loopt enz. ) en dat ga je dagelijks van maandag 2 sept t/m zondag 8 sept hardlopen op een tijdstip dat het jou uitkomt. Inschrijven is niet nodig en je kunt anoniem meedoen. Er zijn dus ook geen kosten aan verbonden. Zelf zal ik dagelijks op  Facebook   en Twitter. een update geven over mijn weekmarathon waar je natuurlijk op mag reageren . Je mag natuurlijk zelf ook op de social media een bericht posten over jouw weekmarathon. ( #weekmarathon of #7×6 )
Ik hoorde laatst iemand zeggen “ het gaat me nog niet lukken om dagelijks 6 km te gaan hardlopen” Dat kan ik mij heel goed voorstellen, want het is best een uitdaging. Een mooi alternatief is om een gedeelte te gaan hardlopen en een gedeelte te wandelen. Tijdens een marathon zijn er ook veel lopers die een stukje wandelen.
Het kan ook zo zijn dat je bijv. lichamelijk niet in staat bent om te gaan hardlopen , maar wel om te wandelen. Dan doe je dat.
De weekmarathon doe je voor jezelf. De prestatie is het volbrengen.
Heb je vragen over de weekmarathon dan kun je mailen : htrunner@hotmail.com

Voor wie is dit?
Voor mensen die regelmatig bewegen en die:
• Een nieuwe uitdaging zoeken.
• Variatie in hun training zoeken.
• Motivatie zoeken om te bewegen.
• Een uitdaging zoeken om iets samen met een loopmaatje te doen
• Een marathon willen lopen, maar dan anders.

Deelnemen aan de Weekmarathon is geheel voor eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. De deelnemer dient zich er vooraf, al of niet door raadpleging van een arts, van te vergewissen dat zijn gezondheid de voorziene inspanning toelaat.

IMG_1222.jpeg