Pose techniek

Vandaag een rondje gelopen van 11 km in T2 ( tempo 2 ) gem. HF 129. Het was heerlijk weer. weinig wind en géén sneeuw. Wat ik belangrijk vind is een goede looptechniek. Een goede looptechniek kan volgens mij een belangrijke rol spelen in het voorkomen van blessures. Natuurlijk spelen er ook andere factoren een rol in blessure preventie , maar daar kom ik later nog op. Bij een goede looptechniek loop je volgens mij ook zuiniger. Dit is als je voor een 100 km traint wel zo prettig. Er zijn verschillende soorten looptechniek. Ik voel mij prettig bij de pose techniek www.posetech.com . Zo’n 2xbd jaar geleden heb ik een weekend workshop Pose Techniek gedaan bij Nicolaas Romanov. De bedenker van de Pose. Daarna ben ik mij er verder in gaan bekwamen met wekelijks oefeningen doen.  Tijdens zo’n loop als vandaag waarin ik in een rustig tempo loop let ik voornamelijk op mijn  looptechniek.  Naarst de pose techniek heb ik mij ook bezig gehouden met o.a. de BK ( Bosch en Klomp ) methode en heb een workshop chirunning gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s