Een doorloopweek

Afgelopen week heb ik een doorloopweek gedaan. Met doorloop bedoel ik niet de afstand, maar de snelheid. De afgelopen 2 jaar heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met rustige tot zeer rustige duurlopen. Waarom? Te eerste  omdat ik daar zin in had. Ten tweede omdat ik training gaf aan (marathon)groepen die in hun duurlopen niet harder lopen dan 9 km/uur. Nou hoor ik gelijk lopers zeggen dat 9 km/uur helemaal niet langzaam is. Daarin hebben zij helemaal gelijk. Snelheid is individueel. De één  loopt met 9 km/uur op bijv.  80% van zijn hf max en een ander op 50% van zijn hf max. Tijdens de trainingen die ik geef zeg ik “bewaak je eigen snelheid en vergelijk niet met anderen”. Maar goed, 9 km/uur is voor mij langzaam en na dit twee jaar met veel plezier gedaan te hebben krijg ik nu zin om weer eens wat sneller te gaan lopen. Ik ben benieuwd of ik weer wat snelheid in mijn lijf kan krijgen. Niet dat ik verwacht PR’s te gaan lopen, maar gewoon nieuwsgierig wat wel kan. Ongetwijfeld zullen mijn spieren de schrik van hun leven hebben gehad toen ik er deze week mee begon, maar ik hoop dat ze mee gaan doen. Het blijft voorlopig natuurlijk wel extra uitkijken voor blessures nu ik sneller ga lopen. Daarom schroef ik de wekelijkse kilometer omvang een beetje terug. Doe de dag na een snellere training een rustige training of neem rust  en laat de hartslagmeter voorlopig tijdens de  trainingen thuis. Dit laatste omdat ik het belangrijker vind om aan mijn lijf te voelen wat het aankan dan een hartslagmeter mijn snelheid te laten bepalen. Ik ga in mijn trainingen ook niet “knallen” , maar begin gewoon met een met een tandje erop en lekker doorlopen. Een doorlooptraining. ( hieronder de trainingen van afgelopen week )

Week 38
datum afstand tijd opmerking
16 sept 2013 6,5 km x lekker doorgelopen
18 sept 2013 13 km x rustig gelopen
20 sept 2013 9 km x lekker doorgelopen
21 sept 2013 12 km x rustig gelopen
22 sept 2013 20 km x Eerste 6 en laatste 4 km lekker
doorgelopen. Rest rustig
weektotaal 60,5 km    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s