Waarom ?

Vanmorgen toen ik het balkon opstapte voelde ik het gelijk. Korte broeken weer. Er stond een training op het programma van zo’n  9 km waarbij ik elke 5e minuut 30 sec zou gaan versnellen. De laatste jaren heb ik vooral rustige trainingen gedaan en ik merk nu dat ik weer verlang naar  trainingen waar wat snelheid inzit. Het is natuurlijk wel even uitkijken, want de snelle spiervezels in mijn lijf moeten uit een lange slaap ontwaken. .Met versnellen bedoel ik dan ook geen maximaal sprinten , maar een een versnelling op souplesse waarbij de benen  niet verzuren en ik technisch goed en ontspannen kan blijven lopen. Tussen de versnellingen in een rustig tempo door dribbelen.  Geen tijden waar ik mij op richt maar lopen op gevoel. Vanmorgen ging dat weer heerlijk.

Vlak voor ik thuis was zag ik twee meerkoeten met hun kroost zwemmen. De kleintjes zwommen vrijuit, gadegeslagen door de ouders dat ze niet te ver afdwaalden. Toen ik dit gezinnetje zo vrij zag zwemmen moest ik denken aan een artikel dat ik recent op internet had gelezen. Het ging over asielzoekers met kinderen die in Nederland bij aankomst in een cel gestopt worden of achter hekken geplaatst worden. Opgesloten. Waarom? Nederland, één van de rijkste landen ter wereld waar menig politieke partij het woord vrijheid in zijn naam heeft staan en alle partijen het woord vrijheid meerdere malen in hun partijprogramma. ( Lees het artikel HIER )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s