Het moet wel leuk blijven

Vandaag was het zover, een halve marathon op 5fingers. Op de één of andere manier klinkt een halve marathon voor mij verder dan 21,1 km, maar dat terzijde. Toen ik vanmorgen wakker werd hoorde ik de wind gieren en de regen tegen het raam slaan. De verleiding is dan om te blijven liggen, maar gelukkig had ik met iemand afgesproken om te lopen. Zoals eigenlijk al het gehele jaar neem ik voor de trainingen geen ontbijt ( lyporunning ) en dus vanmorgen ook niet. Het blijft bij twee glazen thee zonder suiker. Op de fiets naar de duinen. Onderweg even gevoeld uit welke richting de wind kwam, want dan kon ik een route plannen waarbij we de tweede helft vooral wind mee hadden of in de luwte liepen. Het moet tenslotte wel leuk blijven. De eerste paaar kilometer is altijd even het lijf wakker laten worden en warmdraaien. Na verloop van tijd kwamen we in een comfortabel tempo tussen de 9,5 en 10 km/uur. Al pratende vlogen de kilometers voorbij. Na zo'n 16 km ging het tempo iets omhoog en waren we in 2:05 uur terug. Het lopen op de 5fingers lijkt met de week makkelijker te gaan. Had voor alle zekerheid vandaag wel een route gepland die voor 75% onverhard was. Wat mij blijft verbazen is dat ik tijdens en na het lopen geen hongergevoel heb. Waarschijnlijk loop ik dan toch in een tempo waarin mijn lichaam geleerd heeft zoveel mogelijk de vetverbranding te benutten. Dit moet ik vasthouden. Tot nu toe heb ik tijdens de lange duurlopen ook geen water gedronken, maar dat ga ik vanaf volgende week wel doen. Dan staat er een duurloop van 24 km op het programma. Ik krijg er steeds meer vertrouwen is dat de Utrecht marathon op 5fingers gaat lukken.

Na de duurloop vanmorgen heb ik mijn 5fingers is een warm bad gedaan en op een wollen doekje voor de verwarming gezet. Vinden ze lekker.

Een gedachte over “Het moet wel leuk blijven

  1. Wat goed dat je een halve hebt gelopen op je 5 fingers. Ook slim dat je gezorgd hebt de 2e helft niet tegen de wind in te lopen. Dat had ik ook moeten doen vanochtend. Enig idee of er meer 5 fingers zijn die een hele marathon mogen lopen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s