Mijn nieuwe loopmaat

Vanmorgen weer een fijn rondje hardgelopen. 9,23 Km met een snelheid van 10,8 km/uur en een gemiddelde HF van 128. De reden dat ik deze getallen weet is omdat ik weer aan de techniek ben. Ik was al enige tijd op zoek naar een middel om de routes die ik loop te bewaren en op internet te zetten. Tot nu toe deed ik dat iedere keer met www.afstandmeten.nl , maar dit was toch een tijdrovend gebeuren en niet alle paden die ik liep kon ik terug vinden. Mijn oog was al gevallen op het merk Garmin, omdat zij GPS gebruiken. Mijn ervaringen met de foodpod van Polar om de afstand en snelheid te meten waren niet zo positief. Nu wou het toeval dat een loopmaatje een Garmin Forerunner 305 in de
kast had liggen en die ik over mocht nemen. Dus ben ik nu in het bezit van een brok GPS techniek. Mijn nieuwe loopmaat. Nou is de 305 niet de modernste. Dit is nog zwak uitgedrukt, want hij is zelfs uit de productie. Hij ziet er niet elegant en flitsend uit. Je moet voor je begint ook eerst wachten tot hij een satelliet gevonden heeft, maar hij doet het wel en ik ben er tot nu zeer tevreden over. Ik vind hem duidelijk en goed te bedienen.  De borstband om de hartfrequentie te meten werkt naar behoren. Ik vind het display duidelijker dan de Polar die ik heb.   De gegevens zijn eenvoudig op internet te downloaden. Natuurlijk zal hij ook wel nadelen hebben die ik nog niet ken, maar voorlopig ben ik er zeer tevreden mee.

Ik hoor nu al een aantal lopers roepen : “Jij loopt toch nooit op hartslag”. Dat klopt ook, maar ik heb een aantal nieuwe trainings ideeën die ik eerst zelf wil uitproberen  voor ik ze in de hartloopschema’s verwerk die ik maak. Daarover later meer.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s