Griep. Wat nu te doen?

Afgelopen weekend heb ik twee dagen koorts gehad. Altijd lekker in een weekend. Gisteren nog  snotterig en vandaag bijna geen restverschijnselen meer. Wat betekend dit voor mijn hardloopbestaan? In eerste instantie baalde ik, want had een paar leuke duurlopen in gedachten voor dit weekeinde.  Lekker over de onverharde paden in de duinen. Daar ging nu dus een dikke streep doorheen. Om te blijven balen had ook geen zin, dus zat er niets anders op dan accepteren en uitzieken. Ik ben niet van de medicatie, maar van het natuurlijk proces zijn gang te laten gaan. De ziekte is dan misschien iets heftiger, maar volgens mij kom je er gezonder uit. Was het gek dat ik de griep kreeg?  De afgelopen weken had ik voor mijn doen best wel veel getraind. 6 Trainingen in de week en daarnaast nog trainingen geven. Misschien is mijn immuunsysteem daardoor wel verzwakt en kon het griepvirus dat op het punt stond Nederland te verlaten mij nog net even neersabelen. Aan de andere kant is het ook al weer jaren geleden dat ik een griep heb gehad en was ik gewoon weer aan de beurt voor een griep.

Wat nu te doen?  Een wijsheid die mij is bijgebleven is dat je voor elke dag koorts 2 dagen hardlooprust (sportrust) moet nemen vanaf het moment dat je hersteld bent. Volgens mij komt deze wijsheid nog uit de jaren 80 toen ik in Utrecht bij de atletiekvereniging avHermes trainde en is deze ook nu nog geldig. Dat houd in dat ik de komende 4 dagen nog niet ga hardlopen en zondag weer ga beginnen met een rustige duurloop. Mijn lichaam heeft dan de komende 4 dagen nog de tijd om de nodige reparatiewerkzaamheden die in gang gezet zijn af te maken en er voor te zorgen dat ik hier sterker en gezonder uitkom. Dat betekend ook de komende dagen zo weinig mogelijk fysiek werk doen, gezond eten en voldoende slapen. Ik denk dat ik de komende dagen zoveel mogelijk het voorbeeld van onze poes ga volgen. En daarna ook 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s