Mooi zwaar strand

Vanmorgen het rugzakje ingepakt voor de zondagse lange duurloop. Er ging kleding, handdoek, telefoon, wat geld, fototoestel en wc papier in.Verder had ik voor onderweg nog twee bidons water en wat stukjes ontbijt koek mee. Ik had wel iets van een route in mijn hoofd, maar mocht daar altijd van afwijken als de situatie zich voor zou doen. Het was goed weer voor een korte broek en één shirt. Ik loop van huis uit en dat betekend dan altijd de eerste kilometers over de verharde weg. vandaag was dat 14 kilometer naar het strand van Bloemendaal. Daar het asfalt tot ziens gezegd en het strand op gegaan. Het water stond vrij laag en ik dacht van ah dat wordt een stevig strand, maar niets was minder waar. Het stuk tot Zandvoort was nog redelijk goed te belopen. Daarna werd het anders. Regelmatig waren er hele stukken strand die op het oog hard leken , maar als je je voet neerzette die een paar centimeter wegzakte. Het was helder weer dus je ziet al gauw de plek dat je weer van het strand af gaat. Ook dit is bedrieglijk, want die strandopgang lag nog wel even zo’n 7 km verder. Het weer was goed, de wind, voor zover aanwezig, stond goed en ik had mooi zwaar strand. Helemaal top, Na 12 km strand bij Langevelderslag eraf gegaan en na een klein stukje asfalt de duinen in. Een blik op mijn horloge vertelde me dat ik nog ruim voldoende tijd had voordat ik op de afgesproken koffielokatie zou zijn. Nog een mooi stuk over de onverharde duinpaden kunnen lopen en nog wat heuveltjes mee kunnen pikken, voor ik op mijn eindbestemming was. Een blik op mijn Garmin vertelde me dat ik een marathon ( 42,2 km ) had gelopen in een tijd van 3:38 uur.  Op naar de koffie.

Een mooie duinmarathon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s