Nog een klein stukje

Gisteren deelgenomen aan de Veluwezoomtrail 52 km. Nadat ik enkele weken geleden uitgestapt was in de Koning van Spanje ( trail in Limburg ) was mijn eerste doelstelling voor deze trail uitlopen en als het goed ging iets sneller dan vorig jaar. Om dit te bereiken ben ik weer ouderwets rustig gestart en voerde ik al snel een “strijd” wie er achteraan mocht lopen. Het parcours was iets gewijzigd in vergelijking met vorig jaar en nu liepen we na een paar km over een smal heidepad. Voor sommige was dit vervelend omdat ze niet konden passeren, voor mij was het een uitkomst. Ik begon dit pad als één van de laatsten en omdat ik het eerste uur toch rustig aan wilde doen en niet kon passeren werd het mij makkelijk gemaakt om het rustige tempo vast te houden. Het eerste uur liep ik ruim 9 km. Dit was een mooi begin en nog fijner was dat mijn kuiten goed voelden, Ze waren dit eerste uur een paar keer getest met pittig klim en daalwerk ,maar gaven nog steeds groen licht. Het parcours werd nu iets vlakker met wat bredere paden en langzaam ben ik wat sneller gaan lopen. Vorige week gaven de kuiten aan een snelheid van zo’n 10,5  – 11,0 km.uur goed te verdragen en ik wilde vandaag niet gaan forceren maar in dit tempo te gaan lopen. Ik had mijn heuptas om met twee 600 ml bidons water, Elk uur een bidon leeggedronken De organisatie had de verzorging goed voor elkaar , want na zo’n 20 en 40 km was er de gelegenheid om de bidons te vullen. Totaal onderweg 3 liter water gedronken en twee snelle jelles gegeten. Hoewel ik de afgelopen weken relatief weinig had getraind liep ik erg makkelijk en passeerde ik alleen maar lopers in plaats van gepasseerd te worden. Goed blijven opletten dat ik niet te hard ging en waar dat wel gebeurde gelijk gas terugnemen. Rond de 33 km stond iemand van de organisatie voor een stimulerende opmerking. Ik vroeg mij wel af of hij wist waar hij stond op het parcours en zich  bewust was van de afstand die de lopers liepen. maar de opmerking “kom op, nog een klein stukje” was met nog 20 km te gaan niet helemaal van toepassing. Bij 40 km weer even de bidons gevuld. Fijn dat er in de laatste 5 km nog wat pittige heuvels zaten, maar op dat moment wist ik al dat ik zou gaan finishen en ook iets sneller dan vorig jaar. Al met al ben ik heel wat lopers gepasseerd. Ik was 54 ste van 150 in een leuke tijd van 5:06:22 over 52,6 km  Dit jaar kwam ik sneller en fitter over de streep dan vorig jaar. De vele duurlopen die ik de eerste 4 maanden van dit jaar gelopen hebben zullen daar zeker een rol in gespeeld hebben. Ben deze keer onderweg ook geen man ( of vrouw ) met de hamer tegengekomen. Het rustige begin en een gestaag tempo van 10,5 – 11,0 km bevallen mij goed. Misschien als de afstand wat langer is dat ik ook hoger in het klassement kom 🙂

Een gedachte over “Nog een klein stukje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s